Bij Center Parcs inchecken: hoe zit dat nou precies?

Na maandenlang te hebben uitgekeken, is het eindelijk zover: je vertrekt op vakantie naar Center Parcs. De koffers zijn gepakt en je rijdt naar het park. Eens aangekomen kan je niet wachten om het park te verkennen. Maar eerst moet je nog inchecken. Bij Center Parcs inchecken is heel eenvoudig. Toch hebben heel wat mensen nog vragen over de benodigde documenten en de inchecktijd. Maak je geen zorgen; hieronder staan alle antwoorden.

Tip: Bezoek de website van Center Parcs om alle actuele info te bekijken.

Waar kan ik inchecken?

Inchecken kan op twee plaatsen:

 1. Bij de slagboom bij de ingang van het park, indien je op voorhand een e-ticket hebt aangemaakt.
 2. Bij de receptie van het park (meestal in een apart gebouw vlakbij de ingang van het park).

Het e-ticket bevat een QR-code waarmee je sneller kan inchecken bij Center Parcs. Je kan online inchecken vanaf 10 dagen voor aankomst.

Wat heb je nodig om in te checken?

Ga je inchecken via de receptie? Vergeet zeker volgende documenten niet om jezelf aan te melden:

 • Je boekingsnummer
 • Je identiteitskaart

Kan een check-in geweigerd worden?

Ja, Center Parcs kan een check-in weigeren. Indien de betaling van de boeking niet voldaan werd (ondanks meerdere aanmaningen), of je geen boekingsnummer of identiteitskaart kan opgeven, dan zal je de sleutels van de cottage niet meekrijgen.

Hoe laat mag ik bij Center Parcs inchecken?

 • Nederlandse parken: vanaf 16.00u
 • Belgische parken: vanaf 15.00u
 • Duitse parken: vanaf 16.00u
 • Franse parken: vanaf 16.00u

Opgelet: trouwe gasten die lid zijn van het Friends-programma genieten van een early check-in. Zij mogen zich vanaf 13.00 u reeds aanmelden. Dit moet je wel op voorhand melden tijdens de online reservering of door te bellen naar de gratis Friends reserveringslijn. De Early check-in is niet mogelijk voor boomhuizen en cottages van 10 personen of meer.

Toegang tot het park voor de check-in

Je hoeft niet tot 15.00u of 16.00u te wachten om van het park te genieten. Op de dag van aankomst mag je reeds vanaf 10.00u gebruik maken van alle faciliteiten. Wil je al gaan zwemmen? Meld jezelf aan bij de receptie met jouw boekingsnummer, dan krijg je de Aqua Mundo tickets. Ook op de laatste dag zijn deze tickets nog een volledige dag geldig.

Hoe laat is de check-out?

Op het einde van de vakantie moet je (helaas) uitchecken. Je moet de sleutels van de cottage inleveren voor 10.00 u. Op zondag is dat uiterlijk 12:00 u. Na het uitchecken kan je nog de hele dag gebruik maken van de faciliteiten in Center Parcs.

De sleutels inleveren kan aan de receptie, of aan de inleverdozen die je aan de slagbomen van de uitgang vindt.


PS: sommige gasten melden dat het tijdstip waarop ze mochten inchecken afweek van de info op de website. Er zijn inderdaad soms afwijkingen door speciale acties (zoals de openbaar vervoer aanbieding, waarbij je mag inchecken om 14.00 u in plaats van 15.00 u) of door een aanpassing van het parkmanagement (Huttenheugte, Vossemeren, enz.). Controleer steeds je ‘Mijn Center Parcs’ profiel voor de meest actuele informatie. 

6 reacties

 1. Je kan vanaf 16:00u inchecken, maar iemand enig idee wat het einduur is?
  Wij wouden vrijdag graag na het werk vertrekken en kunnen dus pas rond 19:00u aankomen.

 2. Beste,

  wij vroegen ons af of je je annulatieverzekering nog kan gebruiken als er bijvoorbeeld iemand van het reisgezelschap ziek zou worden voor vertrek, op het moment dat je eigenlijk al zelf online hebt ingechecked.

  Mvg,

  Ann Algoet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nog meer interessante artikels

centerparcs nonna italiaans restaurant

Nonna’s Pizza & Pasta in Center Parcs

Tijdens een Center Parcs vakantie ga ik meestal een of meerdere keren eten in de Market Dome. Daar zijn verschillende restaurants te vinden, waaronder Nonna’s Pizza & Pasta.

centerparcs polsbandje als elektronische sleutel

Zo werkt het Center Parcs polsbandje

Center Parcs zet de laatste jaren sterk in op digitalisering. Inchecken gaat eenvoudig via de QR-code op het e-ticket, en tijdens het verblijf heb je alle belangrijke informatie bij de hand dankzij de smartphone app. Ook nieuw zijn de Center Parcs polsbandjes. Die hebben allerlei functies in het park.

centerparcs bolderkar

Bolderkar huren in Center Parcs

Ga je met kinderen naar Center Parcs? Dan kan je best een bolderkar huren. Op deze manier moeten ze minder ver lopen wanneer je het park gaat verkennen.