Bij Center Parcs inchecken: hoe zit dat nou precies?

Na maandenlang te hebben uitgekeken, is het eindelijk zover: je vertrekt op vakantie naar Center Parcs. De koffers zijn gepakt en je rijdt naar het park. Eens aangekomen kan je niet wachten om het park te verkennen. Maar eerst moet je nog inchecken. Bij Center Parcs inchecken is heel eenvoudig. Toch hebben heel wat mensen nog vragen over de benodigde documenten en de inchecktijd. Maak je geen zorgen; hieronder staan alle antwoorden.

Tip: Bezoek de website van Center Parcs om alle actuele info te bekijken.

Waar kan ik inchecken?

Inchecken kan bij de receptie. De incheckbalie is meestal te vinden in een apart gebouw vlakbij de ingang van het park. De locatie staat aangegeven met wegwijzers (indien nodig kan je hulp vragen aan parkwachters).

Wat heb je nodig om in te checken?

Vergeet zeker volgende documenten niet om jezelf aan te melden:

  • Je boekingsnummer
  • Je identiteitskaart

Ik raad aan om het e-ticket af te drukken voor een snellere check-in. Dit e-ticket is te vinden op de website onder ‘My Center Parcs’. Je hoeft dan niet naar de receptie te gaan. De parkeerwachter zal het ticket scannen en je doorverwijzen naar jouw cottage. Dat gaat veel sneller.

Kan een check-in geweigerd worden?

Ja, Center Parcs kan een check-in weigeren. Indien de betaling van de boeking niet voldaan werd (ondanks meerdere aanmaningen), of je geen boekingsnummer of identiteitskaart kan opgeven, dan zal je de sleutels van de cottage niet meekrijgen.

Hoe laat mag ik bij Center Parcs inchecken?

Inchecken kan vanaf 15.00 u.

Opgelet: trouwe gasten die lid zijn van het Friends-programma genieten van een early check-in. Zij mogen zich vanaf 13.00 u reeds aanmelden. Dit moet je wel op voorhand melden tijdens de online reservering of door te bellen naar de gratis Friends reserveringslijn. De Early check-in is niet mogelijk voor boomhuizen en cottages van 10 personen of meer.

Toegang tot het park voor de check-in

Je hoeft niet tot 15.00 u te wachten om van het park te genieten. Op de dag van aankomst mag je reeds gebruik maken van alle faciliteiten. Wil je al gaan zwemmen? Meld jezelf aan bij de receptie met jouw boekingsnummer, dan krijg je de Aqua Mundo tickets. Ook op de laatste dag zijn deze tickets nog een volledige dag geldig.

Hoe laat is de check-out?

Op het einde van de vakantie moet je (helaas) uitchecken. Je moet de sleutels van de cottage inleveren voor 10.00 u. Op zondag is dat uiterlijk 12:00 u. Na het uitchecken kan je nog de hele dag gebruik maken van de faciliteiten in Center Parcs.

De sleutels inleveren kan aan de receptie, of aan de inleverdozen die je aan de slagbomen van de uitgang vindt.


PS: sommige gasten melden dat het tijdstip waarop ze mochten inchecken afweek van de info op de website. Er zijn inderdaad soms afwijkingen door speciale acties (zoals de openbaar vervoer aanbieden, waarbij je mag inchecken om 14.00 u in plaats van 15.00 u) of door een aanpassing van het parkmanagement (Huttenheugte, Vossemeren, enz.). 

4 reacties

  1. Je kan vanaf 16:00u inchecken, maar iemand enig idee wat het einduur is?
    Wij wouden vrijdag graag na het werk vertrekken en kunnen dus pas rond 19:00u aankomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stijlvol samenzijn in het hart van de natuur

Sociale media

Meest recent

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De beste promoties en meest interessante nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox.

Categorieën

Nog meer interessante artikels

center parcs huisje uitrusting overzicht

Wat is er aanwezig in een Center Parcs huisje?

Ga je voor de eerste keer een vakantie in Center Parcs boeken? Benieuwd wat er allemaal in de cottage aanwezig is? Neem dan snel een kijkje naar onderstaande overzicht. Hier zie je in één oogopslag welke voorzieningen aanwezig zijn om te koken, slapen, wassen en genieten.

center parcs kempervennen nieuwe glijbaan aqua loop

2 Nieuwe glijbanen in De Kempervennen

Zoals je weet, worden er een heleboel locaties vernieuwd. Zo kreeg Center Parcs De Kempervennen een grondige make-over. Niet alleen de cottages kregen een opgefrist

center parcs cadeaubon

De Center Parcs Cadeaubon

Zoek je nog een leuk cadeau voor een vriend(in), familielid of collega? Wat dacht je van een Center Parcs cadeaubon? Het bedrag kan in mindering