De beste Center Parcs in Frankrijk

wat is de beste centerparcs in frankrijk

Na Nederland en België is vandaag Frankrijk aan de beurt. In deze blog ga ik op zoek naar het leukste Center Parcs park van Frankrijk.

Om dit ‘onderzoek’ een statistisch te onderbouwen, gebruik ik de scores van Tripadvisor, Zoover en Google om de beste Center Parcs in Frankrijk te vinden. Deze scores zijn opgebouwd uit honderden reviews van echte klanten. Ze vormen dus de perfecte basis om alle locaties te rangschikken op basis van kwaliteit.

Hieronder zie je de waardering van elk Frans park, opgesplitst per platform:

GoogleTripadvisorZoover
Les Trois Forets4,03,56,4
Le Lac d’Ailette3,83,06,2
Les Bois-Francs3,43,06,0
Les Hauts de Bruyères3,83,56,6
Le Bois aux Daims4,14,05,0
Villages Nature3,63,06,6

Wat is de beste Franse Center Parcs?

Door alle scores naast elkaar te leggen, krijgen we deze top 3:

  1. Les Trois Forets & Les Hauts de Bruyères
  2. Villages Nature
  3. Le Bois aux Daims

Voor de eerste plaats is er een ex aequo. Er zijn dus twee winnaars die als beste Center Parcs in Frankrijk uit onze vergelijking komen, namelijk Les Trois Forets en Les Hauts de Bruyères. Beide parken behaalden de hoogste score en zijn dus absoluut aanraders indien je naar Frankrijk op vakantie wil gaan.

Op de tweede plaats staat Villages Nature. Dit vakantiepark werd in samenwerking met Disneyland Parijs gebouwd. Het ziet er dus net iets anders uit dan een doorsnee park van Center Parcs, maar het heeft een paar interessante troeven, zoals de gigantische Aqualagon (het grootste zwembad van alle parken) en de unieke cottages.

De top 3 sluiten we af met Le Bois aux Daims. Gasten hebben veel lof over de schitterende natuur en vele bezienswaardigheden in de buurt. De Aqua Mundo, met twee waterspeelhuizen voor kinderen, is ook een aanrader. Met zoveel troeven is het dus geen verrassing dat Le Bois aux Daims een plaatsje veroverde in onze top 3 beste Center Parcs in Frankrijk.

Belangrijk om te weten: reviews zijn altijd persoonlijk. Puur objectieve beoordelingen bestaan nu eenmaal niet. Het is dus perfect mogelijk dat bovenstaande top 3 niet overeenkomt met jouw ervaringen, en dat jij bijvoorbeeld Le Bois aux Daims als beste Center Parcs in Frankrijk benoemt. Bovendien zullen deze scores in de toekomst evolueren. Parken worden continue vernieuwd en uitgebreid. De kans is dus groot dat we binnen enkele jaren een compleet andere rangschikking hebben.

Wat vind jij het leukste Franse park?

Ik ben benieuwd naar jouw favoriete Center Parcs in Frankrijk. Plaats een reactie op deze blog en deel jouw mening met de rest van de lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nog meer interessante artikels

Fietsverhuur bij het Center Parcs Cycle Center 

Zin in een fietsvakantie zonder gedoe met fietsendragers? Laat je eigen fiets thuis en huur er eentje in het Cycle Center van Center Parcs. Er is een ruime keuze, van elektrische modellen tot mountainbikes.

nieuwe center parcs cottage

Worden dit de nieuwe Center Parcs huisjes?

Center Parcs vroeg aan het Nederlandse architectenbureau Concrete om een nieuwe versie van de traditionele cottages te ontwerpen. Het eerste prototype van het nieuwe design werd recent in Bispinger Heide gebouwd. Zien binnenkort alle cottages er zo uit?

midweek in center parcs

Een midweek Center Parcs: tips en inspiratie

Ik ga bij voorkeur een midweek naar Center Parcs. Dat is 5 dagen volop genieten van de natuur, de Aqua Mundo en de vele activiteiten. Wil jij ook graag een midweek naar een park in Nederland, België, Frankrijk of Duitsland gaan? Dan heb ik een paar nuttige tips voor jou.