Welke Center Parcs heeft het grootste zwembad?

Het middelpunt van elke Center Parcs is de Aqua Mundo. Dit subtropisch zwemparadijs verschilt van park tot park. Het is dus telkens uniek. Maar welke Center Parcs heeft nu het grootste zwembad?
welke center parcs grootste zwembad aqua mundo

Top 3 Center Parcs met de grootste zwembaden

#1 – Villages Nature (9.000 m²)

Bigger is better! Voor het grootste zwembad moet je in Center Parcs Villages Nature in Frankrijk zijn. De Aqualagon is een enorm gebouw met een waanzinnige oppervlakte van 9.000 m². Binnenin vind je maar liefst 7 glijbanen, een golfslagbad, jacuzzi’s, een kinderbad, een wildwaterrivier en nog veel meer attracties. Om te ontspannen zijn er sauna’s en hammamruimtes.

Tel hier nog een outdoor gedeelte van 2.500 m² bij op, en je weet meteen waarom dit het grootste Center Parcs zwembad is.

Nog een leuk weetje: het water in de Aqualagon wordt verwarmd door geothermie (aardwarmte). Dat maakt van Villages Nature een duurzame vakantiebestemming.

#2 – Park Allgau (6.600 m²)

Op de tweede plaats staat Center Parcs Park Allgau. De Aqua Mundo van dit Duitse park is 6.600 m² groot. Over deze oppervlakte werden allerlei waterattracties verspreid: een golfslagbad, een familieglijbaan, een snorkelbad, een stroomversnelling, enz. Mijn favoriet is de wildwaterbaan. Die is 165 meter lang – de langste van alle parken. Dat is ook de reden waarom dit park op de tweede plaats staat in mijn top 5 beste wildwaterbanen in Center Parcs.

#3 – Le Bois aux Daims (6.000 m²)

Le Bois aux Daims sluit de top 3 af. Met een totale oppervlakte van 6.000 m² is dit zwembad net iets kleiner dan die van Park Allgau. Gelukkig is dit nog steeds ruim genoeg om de leukste waterattracties te installeren. Er zijn maar liefst 8 glijbanen, waarvan 3 in de dubbele Water Playhouse. Nog een aanrader is het snorkelbad. Hier lijkt het alsof je tussen de vissen zwemt. Kortom: de Aqua Mundo van Center Parcs Le Bois aux Daims biedt uren plezier aan jong en oud.

Is groter altijd beter?

Is een groter zwembad altijd beter? Helemaal niet. Persoonlijk heb ik liever een kleiner zwembad met veel verschillende waterattracties dan een gigantische Aqua Mundo die grotendeels uit een golfslagbad bestaat. Variatie is belangrijk. Bovendien is het zwembad slechts een van de activiteiten in Center Parcs. Er zijn nog zoveel andere dingen in het park te ontdekken. Jezelf vervelen is dus onmogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nog meer interessante artikels

Fietsverhuur bij het Center Parcs Cycle Center 

Zin in een fietsvakantie zonder gedoe met fietsendragers? Laat je eigen fiets thuis en huur er eentje in het Cycle Center van Center Parcs. Er is een ruime keuze, van elektrische modellen tot mountainbikes.

nieuwe center parcs cottage

Worden dit de nieuwe Center Parcs huisjes?

Center Parcs vroeg aan het Nederlandse architectenbureau Concrete om een nieuwe versie van de traditionele cottages te ontwerpen. Het eerste prototype van het nieuwe design werd recent in Bispinger Heide gebouwd. Zien binnenkort alle cottages er zo uit?

midweek in center parcs

Een midweek Center Parcs: tips en inspiratie

Ik ga bij voorkeur een midweek naar Center Parcs. Dat is 5 dagen volop genieten van de natuur, de Aqua Mundo en de vele activiteiten. Wil jij ook graag een midweek naar een park in Nederland, België, Frankrijk of Duitsland gaan? Dan heb ik een paar nuttige tips voor jou.