Center Parcs Annuleren. Wat Nu?

center parcs annuleren

Stel; je hebt maandenlang uitgekeken naar een weekendje of midweek Center Parcs. Enkele dagen voor het vertrek word je zo ziek als een hond. Je moet dus met pijn in het hart je vakantie in Center Parcs annuleren. Wat nu?

Kosten bij annulering

Spijtig genoeg zijn er een aantal kosten verbonden aan de annulering van een verblijf. Deze kosten zijn afhankelijk van het tijdstip waarop je geannuleerd hebt. Des te later je annuleert, des te hoger de kosten:

 • Annulering meer dan 4 weken voor het verblijf: 30% van de huursom is verschuldigd, met een minimum van 150 euro.
 • Annulering binnen 4 weken voor het verblijf: de volledige huursom is verschuldigd.
 • Voortijdige beëindiging van het verblijf: ook hier moet je de volledige huursom betalen.

Annuleringsverzekering

Gelukkig biedt Center Parcs ook een annuleringsverzekering aan. Zo kan je jezelf van deze kosten vrijwaren bij een plotselinge ziekte, een sterfgeval in de familie of andere onvoorziene omstandigheden.

De kosten van een annuleringsverzekering zijn afhankelijk van de verblijfsduur:

 • Voor een weekend of midweek: 27.00 euro per cottage.
 • Voor een week: 34.50 euro per cottage.

(Deze prijzen zijn exclusief 1,75€ administratiekosten en assurantiebelasting conform het geldende percentage die berekend wordt over de premie en de administratiekosten).

Met deze verzekering kan je dus zonder zorgen een vakantie in Center Parcs annuleren. Hopelijk is ze overbodig en hoef je ze niet te gebruiken …

6 reacties

 1. Slechte ervaring met annulatie. Tijdig opgezegd en toch halen ze 5 dagen later het volledige bedrag van de rekening om het vervolgens 10 weken bij te houden.

 2. Ik moet wegens omstandigheden annuleren en heb een annuleringsnota voor de verzekering nodig, op geen enkele manier doorzet komen. Wat moet ik doen?

 3. Pest-verzekering. Nooit doen. Mijn vader is op de nacht voor ons verblijf overlijden, toch word mijn claim afgewezen omdat ik “voor het overlrijden heb geannuleerd” (verwacht je niet hè, als iemand op sterven ligt). Ik schakel nu mijn rechtsbijstand-verzekering bij, maar triest dat het op die manier moet.
  Zie hier de ervaringen met de partij die erachter zit:
  https://nl.trustpilot.com/review/eclaims.europ-assistance.com
  Niks dan ellende.

  Sandra, uiteraard niks persoonlijks, maar ik zou me oprecht afvragen of je mensen dit wilt aanbevelen. Lees de reviews even door en vorm je eigen mening…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nog meer interessante artikels

baby cottage in center parcs het meerdal nederland

Baby cottage in Center Parcs Het Meerdal

Wist je al dat Het Meerdal, als enige van alle Center Parcs parken, een heuse baby cottage heeft? Deze accommodatie heeft alle voorzieningen om je zoontje of dochtertje te verzorgen.

marina de eemhof

Maak kennis met Marina De Eemhof

Aan het zuidelijkste puntje van Flevoland ligt Marina de Eemhof. Deze jachthaven is absoluut een bezoekje waard tijdens je verblijf in Center Parcs De Eemhof.

kindercottage center parcs port zelande met speeltuin op het terras

Ontdek de Center Parcs kindercottages

Heb jij de Center Parcs kindercottages al gezien in de lijst met accommodaties? Ontdek wat deze cottages zo speciaal maakt en waarom ze de perfecte optie zijn voor gezinnen met kinderen.