Parken voor Golfliefhebbers

golfen in center parcs

Ben je een fervent golfliefhebber? Of wil je deze sport beter leren kennen? Er zijn een heleboel Center Parcs vakantieparken die vlakbij een golfterrein liggen. In Les Bois-Francs is er zelfs een prachtig golfterrein in het park zelf!

Golfen in Center Parcs Les Bois-Francs

In Center Parcs Les Bois-Francs is een 9-holes golfbaan te vinden. Dit golfterrein van 4 hectare groot met mooie greens, waterobstakels en 3 longs per 5 is een mooi uitdaging voor geoefende golfers. Daarnaast is er een practice met 40 plaatsen en een putting green van 600 m² zodat iedereen de mogelijkheid heeft een leuk spelletje golf te spelen.

golfen in center parcs les bois-francs
Center Parcs Les Bois-Francs heeft een 9 holes golfterrein.

Er is tevens een golfschool te vinden. Tijdens een 2 uur durende ontdekkingsstage kunnen beginners de basisprincipes van golf ontdekken. Er is tevens een intensieve stage van 8 uur om jouw techniek te perfectioneren. Alle lessen worden gegeven door trainers met een diploma van de Franse Golffederatie.

Heb je dorst gekregen van al dat golfen? In het Clubhouse kan je terecht voor een verfrissend drankje, een heerlijke snack of een lichte lunch.

De Golfhorst bij Venlo

Niet ver van Center Parcs Het Meerdal en Limburgs Peel ligt De Golfhorst. Dit is een golfcomplex dat bestaat uit een volwaardige 18 holes baan, een 9 holes par3 baan en 9 holes short course. De Golfhorst kenmerkt zich door een hoogteverschil van maar liefst 35 meter.

Golfschool Arthur Kleeven is ook op dit terrein te vinden. Dit team van ervaren golfers biedt lesmogelijkheden op maat, individueel of in groepsverband. Zowel beginnende als gevorderde golfers kunnen in deze golfschool hun techniek verbeteren.

golfhorst nabij venlo
In het hartje van de Peel ligt de Golfhorst, een golfterrein met 18 holes.

Voor en na het golfen kan je een bezoekje brengen aan het Clubhuis. Hier is bovendien een heerlijk restaurant te vinden (voor grote groepen is zelfs een barbecue, buffet of walking diner mogelijk).

Meer informatie over De Golfhorst vind je op hun website.

Golf de l’Ailette

Voor golfliefhebbers is Center Parcs Le Lac d’Ailette de ideale vakantiebestemming. Waarom? Omdat er op amper 2 kilometer van het park een prachtig golfterrein te vinden is.

Golf de l’Ailette werd ontworpen door Michel Gayon. Het is een terrein waar iedereen aan zijn trekken komt. Ontdek de 45-tee driving range (deels overdekt), de compacte 32 par 9-holes baan en het 72 par 18-holes parcours.

golfterrein center parcs
Golf de l’Ailette met op de achtergrond Center Parcs cottages.

Uiteraard kan je er ook lessen volgen om je golfvaardigheden aan te scherpen. In het nabijgelegen ‘Le Club Ailette’ kan je bovendien heerlijk lunchen of dineren.

Meer informatie over de locatie en de tarieven vind je op de website van Golf de l’Ailette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nog meer interessante artikels

Fietsverhuur bij het Center Parcs Cycle Center 

Zin in een fietsvakantie zonder gedoe met fietsendragers? Laat je eigen fiets thuis en huur er eentje in het Cycle Center van Center Parcs. Er is een ruime keuze, van elektrische modellen tot mountainbikes.

nieuwe center parcs cottage

Worden dit de nieuwe Center Parcs huisjes?

Center Parcs vroeg aan het Nederlandse architectenbureau Concrete om een nieuwe versie van de traditionele cottages te ontwerpen. Het eerste prototype van het nieuwe design werd recent in Bispinger Heide gebouwd. Zien binnenkort alle cottages er zo uit?

midweek in center parcs

Een midweek Center Parcs: tips en inspiratie

Ik ga bij voorkeur een midweek naar Center Parcs. Dat is 5 dagen volop genieten van de natuur, de Aqua Mundo en de vele activiteiten. Wil jij ook graag een midweek naar een park in Nederland, België, Frankrijk of Duitsland gaan? Dan heb ik een paar nuttige tips voor jou.