Werken bij Center Parcs

werken bij center parcs vacatures

Altijd al gedroomd van een job bij Center Parcs? Wel, deze droom kan wel eens werkelijkheid worden. Center Parcs is namelijk continu op zoek naar nieuwe werkkrachten voor haar parken en hoofdkantoren. Momenteel werken er zo’n 12.000 mensen in het bedrijf. Misschien ben jij binnenkort wel een van hen? Lees snel verder en ontdek de vacatures.


Werken bij Pierre & Vacances

Werken bij Center Parcs is eigenlijk werken bij Pierre & Vacances. Dat is de naam van de overkoepelende investeringsgroep die naast Center Parcs nog enkele andere vakantieparken bezit. Daarom worden alle vacatures op de website jobs.groupepvcp.com verzameld.

De verschillende vacatures

De vacatures van Center Parcs worden opgedeeld in vier verschillende domeinen, namelijk:

 • Activiteiten: receptiemedewerkers, entertainers, sportbegeleiders (boogschieten, tennis, volleybal, …), redders, masseuses, …
 • Accommodaties: housekeeping, groenvoorziening, onderhoud cottages, beveiliging, …
 • Food & beverage: koks, hulpkoks, afwassers, kelners, supermarktmedewerkers, …
 • Overig: administratieve ondersteuning, HR manager, park manager, …

Via de zoekfunctie vind je makkelijk een openstaande betrekking die bij je past. Je kan op verschillende manieren filteren:

 • Type contract: vast, tijdelijk, jobstudent of stage
 • Arbeidsduur: fulltime of deeltijds
 • Locatie: een van de parken in binnen- of buitenland
 • Zoekterm: een of meerdere woorden, bijvoorbeeld ‘schoonmaak’

Selectieprocedure

De selectieprocedure voor Center Parcs vacatures wordt in onderstaande afbeelding uitgelegd (klik voor een grotere versie):

selectieprocedure center parcs

Je eerste dagen

Wanneer je begint te werken bij Center Parcs, krijg je eerst een algemene introductie op jouw werklocatie. Dat is voornamelijk om praktische zaken te bespreken.

Hierna volgt een introductieperiode op de werkvloer, waarbij je gecoacht wordt door een mentor. Deze mentor zal je alles uitleggen over je werklocatie, collega’s en uiteraard de taken die je moet uitvoeren. De introductieperiode eindigt met een evaluatie.

Redenen om bij Center Parcs te werken

 • Je werkt in een van de leukste vakantieparken van Europa.
 • Er is enorm veel afwisseling.
 • Er zijn interne doorgroeimogelijkheden (30% van de vacatures ingevuld door interne kandidaten).
 • Er zijn (internationale) trainingen om je skills verder te ontwikkelen.
 • Je kan rekenen op een mooie korting wanneer je bij Center Parcs een vakantie boekt.

Stages bij Center Parcs

Wist je al dat je ook stage kan lopen bij Center Parcs / Pierre et Vacances? Elk jaar krijgen meer dan 1200 studenten de kans om stage te lopen bij één van de mooiste vakantieparken van Europa. Een groot deel van deze studenten blijft bij Center Parcs werken of keert na enkele jaren terug.

Zowel in de parken als in de hoofdkantoren zijn er stages mogelijk. De stages op de kantoren zijn vooral op Bachelor of Master niveau. De meeste vacatures op de parken zijn op MBO-/secundair niveau, maar ook op VMBO en bachelor/master niveau zijn er mogelijkheden.

Meer informatie over stages is op deze pagina te vinden.


Jobstudenten

Studenten die doorheen het jaar wat willen bijverdienen, kunnen voor een studentenjob bij Center Parcs gaan. Men is altijd op zoek naar jong talent om te helpen bij logistieke taken, entertainment, schoonmaak, enzovoort.


Bijbanen

Naast full-time jobs, part-time banen en stages biedt Center Parcs ook bijbanen aan. Deze vacatures zijn voorzien voor drukke periodes, bijvoorbeeld tijdens vakanties of weekends. Bijbanen zijn beschikbaar voor de receptie, schoonmaak, entertainment, technische dienst en vele andere functies.


Voor vragen en/of meer informatie over Center Parcs vacatures kan je contact opnemen met via de algemene contactgegevens: +31 (0)10 49 89 830 of werkenbijcenterparcs@groupepvcp.com.

Eén reactie

 1. Vanaf welk leeftijd zou je al bij centerparks kunnen beginnen want mijn leeftijd is 17 en ik heb wel intresse vanwege mijn opleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nog meer interessante artikels

Fietsverhuur bij het Center Parcs Cycle Center 

Zin in een fietsvakantie zonder gedoe met fietsendragers? Laat je eigen fiets thuis en huur er eentje in het Cycle Center van Center Parcs. Er is een ruime keuze, van elektrische modellen tot mountainbikes.

nieuwe center parcs cottage

Worden dit de nieuwe Center Parcs huisjes?

Center Parcs vroeg aan het Nederlandse architectenbureau Concrete om een nieuwe versie van de traditionele cottages te ontwerpen. Het eerste prototype van het nieuwe design werd recent in Bispinger Heide gebouwd. Zien binnenkort alle cottages er zo uit?

midweek in center parcs

Een midweek Center Parcs: tips en inspiratie

Ik ga bij voorkeur een midweek naar Center Parcs. Dat is 5 dagen volop genieten van de natuur, de Aqua Mundo en de vele activiteiten. Wil jij ook graag een midweek naar een park in Nederland, België, Frankrijk of Duitsland gaan? Dan heb ik een paar nuttige tips voor jou.