Barbecue in Center Parcs: onze tips

https://cparcs.nl/wp-content/uploads/2016/02/barbecue-center-parcs.jpg

De zomer is en blijft een van de populairste periodes om een vakantie in Center Parcs te boeken. Dat is geen verrassing, want dan kan je optimaal genieten van de vele buitenactiviteiten die het park te bieden heeft. Het goede weer is ook perfect om een lekkere barbecue te organiseren. Gezellig samen eten na het zwemmen, wat is er leuker? Om een barbecue in Center Parcs te organiseren zijn er twee mogelijkheden:

Optie 1: Fun Cooking

Enkele maanden geleden publiceerden we een artikel met een overzicht van alle Cottage Services in Center Parcs. Daar stond ook ‘fun cooking’ tussen. Met deze kookarrangementen worden alle ingrediënten aan jouw cottage geleverd. Je kan kiezen tussen steengrill, gourmet, barbecue of fondue. Als je wil barbecueën in Center Parcs, is zo’n fun cooking pakket dus een mogelijkheid.

Uiteraard zijn deze arrangementen niet gratis.

Per volwassene betaal je € 19,95. Voor kinderen tot 12 jaar kost zo’n barbecue pakket € 8,95. Deze prijzen zijn niet overdreven hoog, maar goedkoop zijn ze ook niet. Wie voordelig wil barbecueën in Center Parcs kan dus beste optie 2 kiezen.

Optie 2: Zelf een barbecue organiseren

Je kan natuurlijk ook zelf een barbecue organiseren. Heel wat cottages hebben een stenen barbecuestel op het terras staan, maar niets houdt je tegen om zelf een van thuis mee te nemen.

Waarom je voor deze optie kiest? Wel:

  1. Je kiest zelf welke vlees- en visgerechten en groenten je klaar maakt. Kieskeurige eters zijn dus beter af met deze optie.
  2. Zelf een barbecue plannen is vaak goedkoper dan een fun cooking pakket.

Enkele leuke barbecuerecepten

Om je op weg te helpen naar een geslaagd barbecuefeest in Center Parcs, heb ik een aantal leuke barbecuerecepten verzameld. Alle ingrediënten zijn in de plaatselijke supermarkt (meestal in de Market Dome) te vinden.

barbecue-hamburgerSNELLE CHEESBURGER

Niets zo lekker (en eenvoudig) als een barbecue cheesberger. Met een minimum aan ingrediënten maak je een super lekkere burger – het perfecte recept voor jong en oud

Gevonden op Albert Heijn >


barbecue-gevulde-aardappelGEVULDE AARDAPPELS

Deze gevulde aardappels, ook wel potatoe skins genoemd, zijn het perfecte bijgerecht. Je kan enorm veel combinaties maken. Dit recept moet je zeker proberen!

Gevonden op BBQ Helden >


barbecue-vispakketVISPAKKETJE

Ook voor visliefhebbers zijn er verschillende barbecuerecepten. Denk bijvoorbeeld aan dit vispakketje. Vis erin, wat kruiden toevoegen, even laten sudderen en je hebt een heerlijke maaltijd.

Gevonden op Jamie Magazine >


groentespiegjesGROENTESPIESJES

Vegetarisch koken op de barbecue? Lekkere groentespiesjes zijn altijd een goede keuze. Je kan makkelijk een combinatie maken die je zelf lekker vindt. Handig, niet?

Gevonden op Voedzaamsnel >


gegrilde-ananasGEGRILDE ANANAS

Op een BBQ kan je in principe een volledige maaltijd klaarmaken, van een voorgerecht en een hoofdgerecht tot het dessert. Als dessert is deze gegrilde ananas erg populair. Dit zomerse gerechtje moet je zeker en vast proberen tijdens jouw verblijf in Center Parcs!

Gevonden op Hellofresh >