Welke Center Parcs heeft de meeste glijbanen?

https://cparcs.nl/wp-content/uploads/2020/07/centerparcs-meeste-glijbanen.jpg

Ben je iemand die verzot is op de Aqua Mundo? Dan vraag je jezelf misschien af welke Center Parcs de meeste glijbanen heeft.

Wel, het antwoord zal je misschien verbazen. Want met maar liefst 15 verschillende waterglijbanen is Center Parcs Allgau in Duitsland de winnaar!

15 glijbanen in Park Allgau

De Aqua Mundo in Center Parcs Allgau is maar liefst 6.000 vierkante meter groot. Er is dus ruimte genoeg voor verschillende zwembaden en attracties. In dit waterparadijs vind je maar liefst 15 grote en kleine waterglijbanen.

Dit zijn enkele highlights:

Aqua Rocket

Een van de meest indrukwekkende glijbanen in Center Parcs Allgau is de Aqua Rocket. Die heeft namelijk een ‘raketstart’. Je stapt in een capsule en drukt op een startknop om de countdown te activeren. Van zodra de timer op nul komt, valt de vloer weg en ga je razendsnel door de 64 meter lange waterglijbaan.

Video van de Aqua Rocket glijbaan in Park Allgau

Aqua Crater

De Aqua Crater is ideaal voor groepen. Je kan met maximaal vier personen in een opblaasband afdalen. Op het einde moet je een gigantische trechter overwinnen. Geraak jij als eerste beneden?

POV video van de Aqua Crater in Center Parcs Allgau

Aqua Racer

De Aqua Racer is het kleine broertje van de Aqua Crater. Deze glijbaan is geschikt voor drie personen. Met een totale lengte van 107 meter is het een van de langste waterglijbanen in Park Allgau.

Video van de Aqua Racer glijbaan

Body2Racer

Hou je van een wedstrijdje? Probeer dan de Body2Racer. Deze glijbaan bestaat uit twee paralelle buizen van 82 meter lang. Het doel; de snelste tijd neerzetten en als eerste beneden aankomen. Vanuit de Body2Racer kan je meteen doorgaan naar de wildwaterbaan.

Daag vrienden of familie uit in de Body2Racer waterglijbaan

Klassieke glijbanen

In de Aqua Mundo vind je ook enkele ‘klassieke’ glijbanen. De AquaWide is bijvoorbeeld een van mijn favorieten. Deze glijbaan heeft drie stroken om samen met familie of vrienden naar beneden te glijden. Ook aan het buitenzwembad is een glijbaan te vinden.

Water Playhouse

Center Parcs Allgau heeft ook de meeste glijbanen voor kinderen. In het Water Playhouse zijn vijf extra, middelgrote glijbanen voorzien. En voor de allerkleinsten zijn er drie korte glijbanen in het peuterbad.

Rondleiding in het Water Playhouse