Alles over de Water Playhouse in Center Parcs

Voor mij (en voor vele andere reizigers) is de Aqua Mundo een van de hoogtepunten tijdens een vakantie in Center Parcs. Dit subtropisch zwembad is een waar paradijs voor waterliefhebbers. Groot én klein kan hier uren doorbrengen. Sommige Center Parcs parken hebben voor kinderen een unieke waterattracties: het Water Playhouse.
water playhouse centerparcs

Het Water Playhouse is een van de nieuwere attracties. Ze duikt op steeds meer parken op. Gelukkig maar, want de meeste kinderen zijn grote fan van deze waterspeeltuin.

Wat is een Water Playhouse?

Het Water Playhouse is – zoals de naam al doet vermoeden – een rasechte speeltuin met waterspellen. Het bestaat uit meerdere platformen die verbonden zijn met trappen en glijbanen. Je vindt er ook waterpistolen om nietsvermoedende voorbijgangers nat te spuiten.

Dé highlight van het Water Playhouse is ongetwijfeld de gigantische emmer. Die loopt langzaam vol met zo’n 900 liter water. Daarna kiepert hij om en wordt alles overspoeld. Zaaaalig!

Elke Water Playhouse is uniek. De lay-out en speeltoestellen zien er net een beetje anders uit. Daarom is het de moeite waard om alle parken van Center Parcs met zo’n Water Playhouse te bezoeken.

water playhouse in aqua mundo

Vanaf 5 jaar

Goed om te weten: de Water Playhouse is gericht op kinderen vanaf 5 jaar. Jongere kinderen moeten dus begeleid worden door een volwassene.

Voor de allerkleinsten is er natuurlijk nog het kinderbad. Daar spelen ze in alle rust met glijbanen en fonteinen en andere speeltoestellen. Het water is daar lekker warm – warmer dan in de andere zwembaden.

Welke Center Parcs heeft een Water Playhouse?

Spijtig genoeg heeft niet elk park een Water Playhouse in de Aqua Mundo. In totaal zijn er 13 locaties. Hieronder zie je een overzicht:

Nederland

België

Duitsland

Frankrijk

PS: het is mogelijk dat er de komende jaren nog meer Water Playhouses bijkomen in bestaande parken (tijdens een renovatie van de Aqua Mundo) of nieuwe parken. In dat geval probeer ik deze pagina zo snel mogelijk te updaten.

center parcs water playhouse in port zelande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nog meer interessante artikels

Fietsverhuur bij het Center Parcs Cycle Center 

Zin in een fietsvakantie zonder gedoe met fietsendragers? Laat je eigen fiets thuis en huur er eentje in het Cycle Center van Center Parcs. Er is een ruime keuze, van elektrische modellen tot mountainbikes.

nieuwe center parcs cottage

Worden dit de nieuwe Center Parcs huisjes?

Center Parcs vroeg aan het Nederlandse architectenbureau Concrete om een nieuwe versie van de traditionele cottages te ontwerpen. Het eerste prototype van het nieuwe design werd recent in Bispinger Heide gebouwd. Zien binnenkort alle cottages er zo uit?

midweek in center parcs

Een midweek Center Parcs: tips en inspiratie

Ik ga bij voorkeur een midweek naar Center Parcs. Dat is 5 dagen volop genieten van de natuur, de Aqua Mundo en de vele activiteiten. Wil jij ook graag een midweek naar een park in Nederland, België, Frankrijk of Duitsland gaan? Dan heb ik een paar nuttige tips voor jou.