Een mindervalide-vriendelijke vakantie in Center Parcs

Genieten van elkaars gezelschap, dat staat voorop. Zelfs als je een beperking hebt. Wist je al dat Center Parcs speciale cottages en voorzieningen heeft voor mindervaliden?

Bij Center Parcs geniet iedereen van een heerlijke vakantie, ook mensen met een beperking. Er de bungalowparken zijn namelijk aangepaste voorzieningen voor rolstoelgebruikers en mindervaliden. Hier lees je er alles over.

Mindervalide bungalows

Je weet ondertussen dat Center Parcs verschillende accommodaties aanbiedt, zoals VIP-cottages en themacottages. In de meeste parken vind je ook rolstoelvriendelijke bungalows. Die hebben niet alleen extra brede deuropeningen en doorgangen, maar ook een aangepaste keuken en badkamer. Het aanrecht is bijvoorbeeld aangepast aan rolstoelgebruikers, en in de badkamer zijn de nodige handgrepen en douchestoeltjes te vinden.

Deze mindervalide cottages kan je boeken in onderstaande vakantieparken:

Nederland

België

Duitsland

Goed om te weten: het formaat van deze rolstoelvriendelijke cottages verschillen van park tot park. Op sommige parken vind je 4-persoons cottages, op andere voor 6 personen. Bekijk de pagina van het park in kwestie voor meer informatie.

Tip: gebruik de voorkeursligging

Het is niet gemakkelijk om elke dag met een rolstoel van de rand van het park naar de Market Dome of Aqua Mundo te gaan. Daarom is het een goed idee om tijdens de reservatie gebruik te maken van de voorkeursligging. Je kiest dan zelf in welke cottage je verblijft. Kies eentje dichtbij het centrum en bespaar jezelf onnodige kilometers.

Faciliteiten voor een rolstoelvriendelijke vakantie

Center Parcs biedt iedereen een zorgeloze vakantie, ook personen met een handicap of beperking. Daarom zijn de faciliteiten rolstoelvriendelijk waar het maar kan:

  • Aandacht voor wegen en paden, om ze toegankelijk te houden voor rolstoelen
  • Ook het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo is toegankelijk voor mindervaliden
  • In de Market Dome en de wc’s heb je met een rolstoel alle ruimte
  • Medewerkers staan altijd klaar om een handje te helpen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nog meer interessante artikels

Fietsverhuur bij het Center Parcs Cycle Center 

Zin in een fietsvakantie zonder gedoe met fietsendragers? Laat je eigen fiets thuis en huur er eentje in het Cycle Center van Center Parcs. Er is een ruime keuze, van elektrische modellen tot mountainbikes.

nieuwe center parcs cottage

Worden dit de nieuwe Center Parcs huisjes?

Center Parcs vroeg aan het Nederlandse architectenbureau Concrete om een nieuwe versie van de traditionele cottages te ontwerpen. Het eerste prototype van het nieuwe design werd recent in Bispinger Heide gebouwd. Zien binnenkort alle cottages er zo uit?

midweek in center parcs

Een midweek Center Parcs: tips en inspiratie

Ik ga bij voorkeur een midweek naar Center Parcs. Dat is 5 dagen volop genieten van de natuur, de Aqua Mundo en de vele activiteiten. Wil jij ook graag een midweek naar een park in Nederland, België, Frankrijk of Duitsland gaan? Dan heb ik een paar nuttige tips voor jou.