Center Parcs vergelijken: een overzicht

vergelijking van alle center parcs parken

Center Parcs heeft ondertussen 21 vakantieparken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Het leuke aan dit aanbod is dat er enorm veel variatie is. Geen enkel park is hetzelfde. Bepaalde locaties hebben een ruimere selectie activiteiten, anderen bieden unieke cottages aan, enz. Alle parken van Center Parcs vergelijken is dus geen slecht idee. Zo weet je welk park perfect aansluit bij jouw vakantienoden.

De grote Center Parcs vergelijking

Het Center Parcs aanbod vergelijken doen we op basis van vier thema’s:

  • Water en wellness
  • Food en entertainment
  • Activiteiten
  • Cottages

Water en wellness

Water vormt de rode draad bij Center Parcs. De Aqua Mundo is een echt waterparadijs, en ook in de parken zijn verschillende meren en riviertjes te vinden. Daarom is water en wellness het eerste puntje waarop we Center Parcs vergelijken (klik op de afbeelding voor een grotere versie):

water

Uit deze Center Parcs vergelijking blijkt dat er één park erg sterk is in het aanbod “water & wellness“, namelijk De Vossemeren in België.  Dit park heeft maar liefst 27 van de in totaal 37 wateractiviteiten en wellness faciliteiten. Park Eifel in Duitsland heeft het kleinste aanbod voor waterliefhebbers.

Activiteiten

Hierna gaan we alle parken van Center Parcs vergelijken op basis van hun activiteiten – zowel indoor als outdoor. Een groot activiteitenaanbod is immers erg leuk om jezelf bezig te houden tijdens een vakantie. De vergelijking ziet er als volgt uit (klik op de afbeelding voor een grotere versie):

vergelijking activiteiten center parcs

Ook hier zijn een aantal verrassende bevindingen. Zo heeft Center Parcs Bostalsee in Duitsland bijna geen indoor activiteiten. De Vossemeren is hier de winnaar. Voor de grootste keuze aan outdoor activiteiten moet je dan weer in het Franse Le Lac d’Ailette zijn.

Ook opmerkelijk is dat sommige parken een unieke activiteit hebben. Het Heijderbos is bijvoorbeeld de enige locatie met een manage. Verder is er nog het Montana Snowcenter in De Kempervennen, het Cardio Fitness Center in Parc Sandur en het indoor voetbalveld van Park Hochsauerland.

Food & entertainment

Het volgende onderdeel van onze grote Center Parcs vergelijking: food en entertainment. We vergelijken de activiteiten voor kinderen, het aantal winkels in de Market Dome, de restaurantjes, en veel meer. Dit zijn onze bevindingen (klik op de afbeelding voor een grotere versie):

center parcs vergelijken op basis van food en entertainment

Wanneer we alle parken naast elkaar leggen, valt meteen op dat er op alle vlakken heel goed wordt gescoord. Vooral de kinderanimatie is in vrijwel elk park van hetzelfde niveau. Center Parcs is dan ook een van de meest kindvriendelijke vakantieparken.

Zoals in de vorige Center Parcs vergelijking zijn er hier enkele uitschieters. De Discovery Bay van De Vossemeren en Het Heijderbos valt bijvoorbeeld op. Deze unieke ‘arena’ zal heel wat mensen overtuigen om voor deze parken te kiezen.

Cottages

Last but not least: de cottagesWe vergelijken alle cottages van Center Parcs, groot en klein. Dit is het resultaat (klik op de afbeelding voor een grotere versie):

overzicht cottages in center parcs

Bovenstaande vergelijking kan je helpen om een Center Parcs cottage te boeken. Wil je bijvoorbeeld de nieuwe generatie kindercottage voor 4 personen proberen? Ga dan naar De Eemhof of Het Meerdal. Wil je een grote VIP cottage voor 12 personen? Dan moet je in Port Zélande of Park Hochsauerland zijn.

Eenvoudig Center Parcs vergelijken

De meeste mensen boeken een vakantie in een park dat ze kennen. Maar er zijn heel wat nieuwe vakantieparken te ontdekken. Bovenstaande vergelijking helpt jou om een keuze te maken uit het grote Center Parcs aanbod. Als dat niet handig is?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stijlvol samenzijn in het hart van de natuur

Sociale media

Meest recent

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De beste promoties en meest interessante nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox.

Categorieën

Nog meer interessante artikels

centerparcs koppels

Center Parcs voor koppels

Samen ontspannen, leuke activiteiten doen en bovenal genieten van elkaar, Center Parcs is al vele jaren de geliefde vakantiebestemming van heel wat koppeltjes.

wat is beste centerparcs duitsland

De beste Center Parcs in Duitsland

Benieuwd welk park door reizigers wordt aanzien als de beste Center Parcs in Duitsland? Ik ging op onderzoek uit, en vergeleek de review scores van Tripadvisor, Zoover en Google.