Review: de Center Parcs App

https://cparcs.nl/wp-content/uploads/2014/04/center-parcs-app-review.jpg
8

Zoals elke moderne onderneming biedt Center Parcs tegenwoordig ook een smartphone app aan. Met deze app heb je alle informatie bij de hand om een vakantie in Center Parcs te plannen. Je vindt er niet alleen een handige plattegrond van elk park, maar ook een overzicht van de activiteiten, de menukaarten van de restaurants en nieuwsberichten.

Tijd om de Center Parcs app onder de loep te nemen en te kijken of ze werkelijk een meerwaarde is.

De installatie

De installatie van de Center Parcs app is erg eenvoudig. Zoek in de app store (iPhone/iPad) of play store (Android) naar ‘Center Parcs‘ en de app met parkinfo zal waarschijnlijk eerst weergegeven worden.

Je kan ook onderstaande links gebruiken:

De app is volledig gratis en neemt 30 of 40 MB in beslag (afhankelijk van het platform).

De functies

Als je de app voor de eerste keer opent, moet je een taal selecteren (Nederlands/Engels). Nadien krijg je een overzicht van alle Center Parcs parken in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Van zodra je een park selecteert, wordt de informatie over het park gedownload. Zonder WiFi of mobiel internet kan je de app dus niet gebruiken.

center parcs app

Onderaan staat een navigatiebalk. Hiermee kan je snel bepaalde informatie opvragen. Hieronder wordt elk ‘tabblad’ apart besproken:

Kaart

Van elk park is er een digitale plattegrond te vinden. Dit is erg handig om jouw cottage terug te vinden. Daarnaast zijn ook speciale gebouwen aangeduid, zoals de fietsenverhuur, het tennisveld, de Aqua Mundo, enz. Druk op het pijltje rechts bovenaan voor een legenda.

Je hebt misschien al gemerkt dat er ook rode bolletjes op de kaart te vinden zijn. Als je hierop drukt, krijg je meer informatie over een bepaalde activiteit (omschrijving, prijs en openingsuren).

center parcs park info

Eten & Drinken

In dit tabblad vind je alles over de restaurants, de supermarkt, de cottage delivery en speciale acties.

Elk restaurant heeft een eigen menukaart. Deze kan je inkijken via de app (in PDF vorm). Zelfs de Daily Foodstore heeft een folder die je via de app kan raadplegen. Ook de openingsuren worden vermeld.

Maar misschien wel de leukste functie is de online reservatie. Je kan een plaatsje reserveren in een restaurant door een formulier in te vullen of door te telefoneren (het telefoonnummer staat ook in de app).

centerparcs applicatie

Tijden

Ben je niet zeker hoe lang de receptie vandaag open is? Raadpleeg dan het tabblad ‘tijden’. Hier krijg je een overzicht van de openingstijden van alle restaurants en faciliteiten. Door naar links of rechts te scrollen, kan je de datum aanpassen.

Activiteiten

Ook erg handig is het tabblad ‘activiteiten’. Zo zie je meteen welke activiteiten vandaag plaatsvinden – erg handig om je dag in te plannen. Veeg naar links of rechts om de planning van andere dagen te bekijken.

Heb je een leuke activiteit gevonden? Druk er dan op voor meer informatie. Zo kan je snel het tijdstip, de locatie, de leeftijdscategorie en de prijs raadplegen. Er is zelfs een telefoonnummer voorzien om een plaatsje te reserveren. Handig, niet?

Meer

Onder deze knop zijn nog verrassend veel functies te vinden. Vooral de nieuwspagina en shop zijn belangrijk.

Bij nieuwsberichten vind je – wat had je anders gedacht – nieuwtjes over het park. Tussen de berichten staan ook tweets (Twitter berichten) van Center Parcs.

Tenslotte is er nog de Center Parcs shop. Deze shop laat je toe om via de app een restaurant te boeken, eten te bestellen of een activiteit te reserveren. Deze functies heb ik momenteel nog niet kunnen uittesten. Tijdens mijn volgende vakantie in Center Parcs zal ik deze shop gegarandeerd aan een grondige test onderwerpen!

review centerparcs app

Conclusie

Er zaten verrassend veel functies in deze Center Parcs app. Vooral de parkplattegrond, de openingsuren en de activiteitenkalender zijn erg handig. Ook de online reservatie kan een meerwaarde zijn, maar deze heb ik nog niet kunnen testen.

Vergeet niet dat het een gratis applicatie is. Je hoeft dus niets te betalen om deze app te downloaden. Ze mag dus zeker niet ontbreken tijden je volgende bezoek aan Center Parcs!

Good Things

  • Veel functies
  • Mooi design
  • Helemaal gratis

Bad Things

  • Shop soms niet gebruiksvriendelijk
  • Info moet gedownload worden

The Breakdown


Design
8
Gebruiksgemak
7
Functies
9