Nieuw Park in Duitsland

https://cparcs.nl/wp-content/uploads/2016/01/center-parcs-allgau.jpg

Het is officieel: er komt een nieuw park in Duitsland! In december 2015 lanceerde Center Parcs een persbericht waarin het meedeelde dat de financiering van het nieuwe park rond is. De voorbereidende werken kunnen dus van start gaan.

Center Parcs Allgäu

Ondertussen kreeg het nieuwe park de naam ‘Park Allgäu‘. Geen idee of dit ook de definitieve naam is, maar het klinkt wel leuk.

Een klein rekensommetje vertelt ons dat het de 6e Duitse Center Parcs is en het 22e park in totaal.

De locatie

Je vraagt je waarschijnlijk af: waar ligt Center Parcs Allgäu? Wel, het park ligt in het dorpje Leutkirchen in de Duitse deelstaat Badem-Württemberg. Dit dorpje is in het zuiden van Duitsland te vinden, niet zo heel ver van Oostenrijk en Zwitserland.

Voor de geïnteresseerden; dit zijn de reistijden (met de auto) vanuit enkele Nederlandse en Belgische steden:

  • Vanuit Amsterdam: ongeveer 7u
  • Vanuit Eindhoven: ongeveer 6u
  • Vanuit Groningen: ongeveer 7,5u
  • Vanuit Antwerpen: ongeveer 6,5u
  • Vanuit Maastricht: ongeveer 5,5u

Wat je mag verwachten

In het park wordt 255 miljoen euro geïnvesteerd. Men gaat in totaal 1000 cottages bouwen in het midden van een bos van 184 hectare groot. Natuurlijk is er ook een Market Dome – deze keer met een koepel van 20.300 vierkante meter. Zoals je van een nieuw park mag verwachten, zal alle moderne comfort aanwezig zijn.

Opening van Center Parcs Allgäu

De vraag die ongetwijfeld op je lippen gebrand is: wanneer gaat Center Parcs Allgäu in Duitsland open?

Spijtig genoeg zal je nog enkele jaren geduld moeten uitoefenen. Er is namelijk nog heel wat werk voor de boeg voordat men gasten kan ontvangen. Men verwacht dat het park eind 2018 haar deuren zal openen.

start-park-algau

Update: 21/10/2016

Begin oktober is men met de start van Center Parcs Allgäu gestart. In het voorjaar van 2017 wordt de start gegeven voor de bouw van de Market Dome, welke eind 2017 moet klaar zijn. In de zomer van 2017 wordt er gestart met de bouw van de cottages (1000 in totaal), welke in fases gerealiseerd worden. De verwachtte opening van Park Allgäu zal in het najaar van 2018 plaatsvinden. Nog even geduld dus!

Update: 30/08/2017

Ondertussen werden de eerste cottages gebouwd (prototypes). In totaal plant men 1000 cottages, waarvan 750 het luxeniveau Comfort, Premium of VIP krijgen. Daarnaast zijn er nog 250 bungalows met het nieuwe comfortniveau Exclusive. Hieronder zie je een voorbeeld van een VIP cottage in Park Allgäu: