Top 5 Center Parcs Glijbanen

https://cparcs.nl/wp-content/uploads/2014/02/leukste-center-parcs-glijbanen.jpg

De glijbanen in de Aqua Mundo zijn voor heel wat mensen het hoogtepunt van een vakantie in Center Parcs. Bovendien hebben de meeste parken een unieke glijbaan die je nergens anders vindt. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van mijn 5 favoriete Center Parcs glijbanen.

Natuurlijk is een top 5 altijd subjectief. Jouw lijstje kan er dus volledig anders uitzien. Daarom zou ik graag jou favoriete Center Parcs glijbanen leren kennen. Post een reactie met je persoonlijke top 5 en deel ze met de rest van onze lezers!

5. Super Space Bowl

In de Super Space Bowl van Les Trois Forêts glij je op een enorme zwembad razendsnel naar beneden (vanaf een hoogte van meer dan 12 m). Hierna kom je in een reuzentrechter met draaikolk terecht. Omdat het in deze trechter donker is, wordt deze glijbaan extra spannend!

center parcs glijbaan super space bowl

4. Aqua Racer

In Center Parcs Bostalsee vinden we de Aqua Racer. Deze glijbaan ziet er door het unieke ‘streepjeseffect’ erg futuristisch uit. Je kan met twee aparte of twee dubbele rubberbanden tegelijk naar beneden glijden en elkaar zelfs inhalen!

3. De Turbo Twister

De Turbo Twister in Center Parcs Eemhof is een duizelingwekkende glijbaan en de enige in zijn soort in Europa. Zo ligt het startpunt in een toren van maar liefst 11 meter ofwel vijf etages hoog. Daarna ga je op een opblaasbare band weer naar beneden. Plezier gegarandeerd!

2. Monkey Splash

Het leuke aan deze glijbaan is de locatie: de trappentoren staat pal in het midden van de Aqua Mundo. Ze is ook mooi aangekleed als een tropische boom met bijhorende aapjes. Boven heb je een prachtig zicht over de Aqua Mundo.

De glijbaan zelf bestaat uit een korte afdaling die uitmondt in een gigantische tol, waar je een tijdje in ronddraait. Daarna kom je in het buitenbad terecht, waarna je meteen naar de wildwaterbaan kan gaan!

Derek Verhheijen heeft een leuke video gemaakt over de Monkey Splash en andere waterattracties in de Aqua Mundo van De Vossemeren.

1. Master Blaster

De Master Blaster van Center Parcs Les Trois Forets staat bij mij op de eerste plaats omdat ze maar liefst 190 meter lang is! Zo kan je lekker lang genieten van de bochten en afdalingen van deze supertoffe glijbaan. Een ritje duurt meer dan een halve minuut, wat dus erg lang is voor een waterglijbaan.

Hieronder vind je een leuke video van de Master Blaster: