De Center Parcs wellness ervaring

https://cparcs.nl/wp-content/uploads/2020/09/centerparcs-wellness-spa-massage.jpg

Nadat je een heel jaar hard hebt gewerkt, wil je natuurlijk eens goed ontspannen tijdens je vakantie. Center Parcs is in dat geval de perfecte bestemming. Want de meeste parken hebben hun eigen spa. En tegenwoordig zijn er zelfs wellness cottages!

Het spa complex in Center Parcs

Een groot deel van de parken heeft een spa complex bij de Aqua Mundo (onder de naam ‘Nature & Spa’ of ‘Spa Deep Nature’). Hier vind je alle wellness-faciliteiten om heerlijk te ontspannen. Denk aan sauna’s, binnen- en buitenzwembaden, stoombaden, bubbelbaden en meer. Sommige locaties pakken uit met leuke extra’s, zoals de zoutcabine in Park Allgau en de hydrojet in Les Boix-Francs.

Massages

Als je wil, kan je ook een massage boeken in het Center Parcs wellness complex. Er zijn verschillende soorten om uit te kiezen. De duurtijd varieert tussen 30 en 60 minuten, afhankelijk van het type.

Heb je liever een lichaams- en gezichtsbehandeling? Ook dat is mogelijk. Ervaren schoonheidsspecialisten staan klaar om je heerlijk te verwennen.

Tip: behandelingen zijn met elkaar combineerbaar tot een compleet (dag)arrangement.

outdoor spa gedeelte in trois forets
Het outdoor gedeelte van de Spa Deep Nature in het Franse park Les Trois-Forets.

Bloot of met badkleding?

De Center Parcs spa is een textielvrije ruimte omwille van hygiënische redenen. Badkledij is dus verboden. Er zijn wel handdoeken en badjassen beschikbaar.

Uitzonderingen: op sommige momenten, zoals de Family Spa dagen, is het wel mogelijk om de Center Parcs wellness te bezoeken met badkledij.

Spa-toegang reserveren (met korting)

Ik raad aan om je bezoek aan de Center Parcs spa op voorhand te reserveren. Dan profiteer je van een mooie korting en ben je zeker dat er plaats is.

Te laat? Geen probleem. Je kan ook tijdens jouw verblijf een bezoekje aan het wellness complex reserveren via de Center Parcs app, Mijn Center Parcs of de receptie.

NIEUW: de wellness cottage

Enkele jaren geleden pakte Center Parcs uit met de eerste wellness cottage. Deze bungalows in het Duitse Park Allgau zijn uitgerust met een aantal extra faciliteiten, waaronder:

  • Een outdoor jacuzzi
  • Wellness badkamer met Finse sauna, regendouche, hammam, bubbelbad en Bluetooth Soundsystem
  • Een badkamer per slaapkamer met regendouche

Vergeet niet dat er ook een heleboel Exlcusive en VIP cottages zijn met een Finse sauna, regendouche en bubbelbad. Je vindt een volledig overzicht op centerparcs.nl.

center parcs wellness cottage in park allgau
De exclusieve wellness cottage in Park Allgau.

Samenvatting

Nog een korte samenvatting van de Center Parcs wellness:

  • Reserveer op voorhand (voor de korting)
  • Badkledij is verboden, behalve op specifieke momenten
  • Massages en lichaamsbehandelingen zijn mogelijk
  • Er zijn ook wellness cottages