Binnenkort een Center Parcs in Ierland?

Center Parcs zet haar internationale veroveringstocht verder. Momenteel zijn er parken in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Maar de kans is groot dat er binnenkort een Center Parcs in Ierland komt. Deze zou de naam Longford Forest krijgen.

De locatie

Het nieuwe park zou op zo’n 5 km van het dorpje Ballymahon in Newcastle Wood gebouwd worden. Dit dorpje ligt pal in het midden van Ierland. Vanuit Dublin rij je ongeveer anderhalf uur naar Center Parcs Longford Forest. Het is dus perfect mogelijk om een vliegticket van Amsterdam naar Dublin te boeken, en ter plaatse het openbaar vervoer te nemen of een wagen te huren.

Wat je mag verwachten

Er zijn al enkele details gelekt over het nieuwe park van Center Parcs in Ierland. Zo worden er 500 verblijfplaatsen voorzien, waaronder bungalows, boomhutten en appartementen. Daarnaast komt er een Market Dome met allerlei winkels en restaurants, die verbonden wordt met de Aqua Mundo. Hier wordt tevens een spa gebouwd. Verder wordt er een Nature Centre voorzien in Center Parcs Longford Forest. Wat dit juist inhoudt, weet ik niet.

Een sneak peek

We hebben een paar foto’s (3D renders) van de Ierse Center Parcs te pakken gekregen. Ze tonen hoe het park er zou kunnen uitzien:

cp1

cp2

Wordt verwacht

Zoals verwacht is er nog heel wat werk voordat dit park open kan. Momenteel zit men in de planningsfase, waarna een 2-jarige bouwfase volgt. Het nieuwe Center Parcs in Ierland zou in 2019 de deuren openen.

Bron1, Bron2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nog meer interessante artikels

Fietsverhuur bij het Center Parcs Cycle Center 

Zin in een fietsvakantie zonder gedoe met fietsendragers? Laat je eigen fiets thuis en huur er eentje in het Cycle Center van Center Parcs. Er is een ruime keuze, van elektrische modellen tot mountainbikes.

nieuwe center parcs cottage

Worden dit de nieuwe Center Parcs huisjes?

Center Parcs vroeg aan het Nederlandse architectenbureau Concrete om een nieuwe versie van de traditionele cottages te ontwerpen. Het eerste prototype van het nieuwe design werd recent in Bispinger Heide gebouwd. Zien binnenkort alle cottages er zo uit?

midweek in center parcs

Een midweek Center Parcs: tips en inspiratie

Ik ga bij voorkeur een midweek naar Center Parcs. Dat is 5 dagen volop genieten van de natuur, de Aqua Mundo en de vele activiteiten. Wil jij ook graag een midweek naar een park in Nederland, België, Frankrijk of Duitsland gaan? Dan heb ik een paar nuttige tips voor jou.